1 Temmuz 2008 Salı

AR-GE (Arapça'yı Geliştirme-Güzelleştirme Bölümü) Açılmıştır

AR-GE (Arapça’yı Geliştirme-Güzelleştirme Bölümü)'de amaç Arapça’mızı geliştirmek, güzelleştirmek ve nesilden nesile aktarmaktır. Hangi dili konuşursak konuşalım önemli olan dili açık, anlaşılır bir şekilde konuşmaktır. Ama bunun yanında ana dilimizi de yaşatmamız gerekmektedir. Bu amaçla başlatmış olduğumuz bu çalışmaya, sizlerin de katkılarınızı bekliyoruz. Bizim için kabul gören Arapça: Suriye Arapça’sıdır. Bu sebeple diğer Arap Medeniyetlerine (İran, Irak, Arabistan vb.) ait kelimelerin burada kullanılmaması önemle rica olunur. Yanlış öğrenmelere mahal vermeyelim.

Burada amaç; bilinmeyen kelimelerin karşılıklı olarak tartışılarak öğrenilmesi, unutulan kelimelerin hatırlanması ve Arapça’yı öğrenmek isteyen kişilere kolaylık sağlanmasıdır.

Arapça yazmayı bilen kişi sayısı az olduğundan dolayı, Arapça kelimelerini yazarken Türkçe alfabelerini kullanmak gerekmektedir. Ama Türkçe alfabeleri kullanılarak yazılan kelimelerin yanına Arap alfabesiyle karşılığını yazmanız Arapça yazısıyla ilgilenenler için ayrıca anlamlı olacaktır.

Yazının tamamını okumak için Buraya Tıklayın!

AR-GE bölümüne gitmek için Buraya Tıklayın!

Hiç yorum yok: