16 Nisan 2008 Çarşamba

Arabistan Antakya'lılar İçin kabus olmaya devam ediyor

Ahmet Erek, Antakya’dan Suudi Arabistan’a yüklediği makinelerin içinde çıkan uyarıcı haplardan dolayı, abisinin suçsuz yere 1.5 yıldır Suudi Arabistan’da cezaevinde yattığını vurgulayarak, yetkili makamlara yardım çağrısında bulundu…

26. 10. 2006 yılında Erekler Nakliyat Firması şoförlerinden Mehmet Ali Erek, Antakya’dan Suudi Arabistan’a yüklediği makinelerde çıkan uyarıcı haplardan dolayı 1.5 yıldır Suudi Arabistan’da cezaevinde yatıyor.

Evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet Ali Erek’in kardeşi Ahmet Erek; Emniyet Müdürlüğünün yaptığı operasyon sonucunda, asıl faillerinin yakalanmasına rağmen kardeşinin 1.5 yıldır Suudi Arabistan’da cezaevinde yattığını söyledi.

Kardeş Erek, başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere, Dışişleri Bakanlığına da dilekçe vererek randevu talep etmelerine rağmen halen bir sonuç alamadıklarını belirterek; “ Bizim kardeşimiz, suçsuz yere Suudi Arabistan’ın Greyyad cezaevinde yatıyor. Hayatından endişe duyuyoruz. Arabistan başka ülkelere benzemiyor. Geçtiğimiz günlerde idam edilmek istenen berber, bizi çok etkiledi, kardeşimizin bir an önce kurtarılmasını istiyoruz” dedi.

SUÇLULARIN YAKALANMASINA RAĞMEN, ABİMİ SERBEST BIRAKMADILAR

Olayla hiçbir ilgilerinin olmadığını belirten Ahmet Erek; “Abim Suudi Arabistan kapısında yüklediği makinelerde uyarıcı hap olduğunu fark edince, bizi aradı ve olayı anlattı. Biz de hemen Hatay Emniyet Müdürlüğüne gittik. Bu olaydan 7 ay sonra düzenlenen bir operasyonla asıl failler yakalandı. Bizim hiçbir suçumuz olmadığı halde, abimiz 1.5 yıldır cezaevinde kötü koşullar altında yaşamaktadır. Abimizin hayatından endişe ediyoruz. Biz yetkililerden yardım talep ediyoruz” diyerek yardım çağrısında bulundu. (haber7)

www.serinyol.net

Hiç yorum yok: