27 Mart 2008 Perşembe

Serinyol Lisesi Nereye Gid(em)iyor

Serinyol'un en önemli sorunlarından biri olan "Serinyol Lisesi" nedense bir türlü beklentileri karşılayamamaktadır. Bu nedenle bazı arkadaşlarımız okumak için çareyi Antakya'da bir lisede arıyor. Tabi bazılarımız bu kadar şanslı değil. Peki burada kalmak zorunda olan kişiler ne yapmalı, okumayı mı seçmeli yoksa okuyamamayı mı?

Öğrencilerin Serinyol Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversite hayallerini gerçekleştirebilmeleri için bir kaç sene dersaneye gitmek zorunda kalması elbette ki hem aile ekonomisini olumsuz etkilemek de hem de öğrencilerin psikolojik olarak bir çöküntüye uğramalarına neden olmaktadır. Eğitimde gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra öğrenciler neden dersaneye gitmek zorunda kalsın ki. Öğrencilerin derse katılımlarını sağlamak derse olan ilgiyi arttıracağı gibi buna bağlı olarak da başarıyı attıracaktır.

Serinyol Lisesi nereye gidiyor veya nereye gidemiyor.

Serinyol daki bu önemli eğitim kurumunun neden bu kadar önemsiz bir hal aldığı konusunda fikri olan herkesi burada tartışmaya bekliyoruz. Bu önemli sorunun kaynağını hep baraber bulalım ki bunun üzerinde çözümler üretebilelim...

Sorun nerede...? İdare mi?... Öğretmen Kadrosu mu?... Tüm öğrenciler mi?... Araç-Gereç mi?... yoksa daha kötü bir durum mu var acaba...

Tartışmaya Katılmak İçin Tıklayın

.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel bir konu ancak şunu söyleyebilirim ki sorun ne idarede ne de öğretmende.sorun öğrencinin kendisinde.eğer bir öğrenci başarmayı gerçekten istiyorsa hangi okulda eğitim aldığının önemi yoktur.ayrıca çözümü antakya da bir lise okumakta arayanlar için de şunu söyleyebilirim;düz lise eğitimi her yerde aynıdır.öğrenci ne almak istiyorsa onu alır.bunun hocalar yada başka bir şeyle hiç bir alakası yoktur.